17 de març, 2009

Les obres de la segona fase de l'escola de Fetendoti ja estan acabades!

L’escola de Fetendoti ja llueix unes parets ben fermes, amb uns murs de pedra que desitgem que vegin escolaritzar moltes generacions de dogons. Era l’objectiu principal d’aquesta segona fase d’obres que s’ha pogut finalitzar amb gran ÈXIT.

Les aportacions que els membres de l’ASED vau realitzar durant el període de Nadal han permès fer front econòmicament a la manca de mà d’obra a Fetendoti, desplaçada temporalment per la mala collita de mill, i portar a terme una tasca que a finals de l’any passat semblava molt difícil.

Les obres han fet possibles les següents millores:

- Disposar d’un recobriment de pedra de les parets exteriors per fer-la més sòlida i protegir les parets d’adob de la degradació medi ambiental.
- Construir i pavimentar la sala del director i el magatzem.
- Posar pedres i revocar amb ciment els acabats superiors que subjecten el teulat.
- Refer l'ampit, llinda i laterals de totes les finestres amb més pendent i ciment i amb arcs de pedra.
- Refer una pissarra.

El jerarca de Fetendoti, els mestres i els qui han participat a l’obra ja fan volar coloms sobre el futur de l’escola: construcció de noves sales, construcció d’un ràfec voladís, més mobiliari escolar... en definitiva, un estil de construcció referent per la regió.

Esperem poder seguir treballant per fer aquests somnis realitat. Mentre, us deixem amb les últimes fotos que ens han arribat de l’escola de Fetendoti (són del mes de febrer, quan l’escola encara no estava acabada). Que les gaudiu!