18 d’abril, 2010

Fetendoti celebra la inauguració de la seva primera escola

El dia 2 d'abril es va celebrar a Fetendoti una festa molt especial, la inauguració de la primera escola del poblat finançada amb el suport de l'Associació Solidària Escoles Dogons (ASED).

Els treballs dels nens i nenes de Fetendoti, el lliuraments de material escolar per part de l'ASED i les danses populars van omplir de color i emotivitat la jornada, que va comptar també amb la presència de destacades autoritats de Malí.

Viatgem a través d'una selecció d'imatges pels moments més destacats del dia:

Vam començar posant deures als nens i nenes de Fetendoti, del 1r al 6è curs, que van treballar amb el nou material escolar. Els dibuixos son un regal pels seus compis de l'Escola Mallorca de Barcelona, que havien treballat uns bonics murals amb les tradicions de Catalunya per Fetendoti.


Un dels moments més emotius del dia va ser el lliurament de fotografies d'ara fa dos anys
, quan vam visitar les escoles per primer cop. La majoria de nens reconeixia als seus companys però, quan eren ells els qui apareixien a la fotografia, posaven cara d'ensurt i dèien "aquest sóc jo?"


També es van viure amb intensitat els parlaments del cap del poblat de Fetendoti, dels representats de l'ASED i molt especialment del Delegat del Govern de Malí a la regió de Mopti i Director del Centre d'Aptitud Pedagògica de Douenza.




En el seu discurs, la màxima autoritat educativa de la regió de Mopti va destacar que era la primera vegada en els seus 40 anys de tasca pedagògica que es trobava amb una escola com la de Fetendoti, pensada no només per l'aprenentatge dels alumnes sino també per allotjar-hi personal docent. Quelcom que ell va qualificar com a fita i mirall per a d'altres centres educatius.

Més diversió... arribava l'hora del ball. I d'això, els dogon, en saben força, del més gran al més petit.




El final d'etapa, o final de festa, va tenir lloc amb el lliurament de les bicicletes de Probike a l'Escola de Fetendoti. Els somriures són l'evidència de la il.lusió amb què van ser rebudes.


Des d'aquest espai volem donar les gràcies a tots els qui heu fet possible una jornada com la que es va viure el dia 2 d'abril a Fetendoti: a tots els membres de l'ASED, als mestres i director de l'escola de Fetendoti, als nens i nenes de Fetendoti, als pares de Fetendoti, al mestre d'obra Seidou, a l'Escola Mallorca de Barcelona, a Probike, a la Colla Pessigolla de Berga, a en Salvador Campillo... i amb especial afecte als companys de viatge: Vicky, Carme, Jordi, Teresa, Alfred, Ramon, Pep, David, Noemi, Oriol, Lluis, Elena i Antoni.

Gràcies a tots els qui heu fet realitat aquesta il.lusió!


Vegeu totes les fotos de la jornada aquí